top of page

Interaktiivinen sisältö: paranna sitoutumista ja kerää arvokasta dataa


Woman using a computer.

Digitaalisen markkinoinnin kenttä on jatkuvassa muutoksessa, ja yksi viime vuosien merkittävimmistä trendeistä on interaktiivisen sisällön käyttö.


Interaktiivinen sisältö on digitaalinen sisältö, joka vaatii käyttäjän aktiivista osallistumista. Toisin kuin perinteinen, passiivinen sisältö, interaktiivinen sisältö rohkaisee käyttäjiä tekemään valintoja, vastaamaan kysymyksiin, tai suorittamaan toimintoja, jotka vaikuttavat sisältöön tai sen esitystapaan.


Interaktiivinen sisältö, kuten kyselyt, gallupit ja interaktiiviset videot, ovat nousseet suosioon niiden kyvyn ansiosta sitouttaa käyttäjiä ja kerätä arvokasta tietoa.


Tässä blogitekstissä tarkastelemme, miksi interaktiivinen sisältö on niin tehokasta ja miten voit hyödyntää sitä omassa markkin


Miksi interaktiivinen sisältö on tärkeää?


Interaktiivinen sisältö tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden osallistua aktiivisesti, mikä tekee kokemuksesta henkilökohtaisemman ja mieleenpainuvamman.


Toisin kuin passiivinen sisältö, joka yksinkertaisesti esittää tietoa, interaktiivinen sisältö vaatii käyttäjältä vuorovaikutusta. Tämä voi parantaa sitoutumista ja kannustaa käyttäjiä viettämään enemmän aikaa brändisi parissa.


Esimerkkejä interaktiivisesta sisällöstä


 1. Kyselyt ja gallupit: Kyselyt ja gallupit ovat loistavia työkaluja käyttäjien mielipiteiden ja mieltymysten keräämiseen. Ne eivät ainoastaan tarjoa arvokasta dataa, vaan myös sitouttavat käyttäjiä kysymällä heidän mielipiteitään ja toiveitaan.

 2. Interaktiiviset videot: Videot, joissa käyttäjä voi valita katselusuunnan tai vaikuttaa tarinan kulkuun, voivat olla erityisen sitouttavia. Esimerkiksi kiinteistö- ja matkailualan sivustot hyödyntävät 3D-kierroksia, joissa käyttäjä voi vapaasti tutkia virtuaalista tilaa.

 3. Laskurit ja työkalut: Laskurit, kuten lainalaskurit tai verolaskurit, tarjoavat käyttäjille konkreettista hyötyä ja säästävät heidät monimutkaisilta laskutoimituksilta. Tämä käytännön apu voi lisätä sivuston arvoa ja käyttäjien halua palata sivustolle uudelleen.

 4. Interaktiiviset infografiikat: Infografiikat, jotka sisältävät klikkausmahdollisuuksia, zoomausvaihtoehtoja tai animaatioita, voivat tehdä tietojen tarkastelusta mielenkiintoisempaa ja helpommin ymmärrettävää. Esimerkiksi interaktiiviset kartat, joissa käyttäjät voivat tutkia tietoja eri alueista, ovat suosittuja.

 5. Live chatbotit: Chatbotit, jotka tarjoavat reaaliaikaista apua ja vastaavat käyttäjien kysymyksiin, voivat parantaa asiakaskokemusta. Nämä botit voivat opastaa käyttäjiä tuotteiden löytämisessä tai ongelmien ratkaisemisessa, mikä lisää sivuston käyttökelpoisuutta ja tyytyväisyyttä.

 6. Virtuaalitodellisuuden (VR) kokemukset: VR-teknologian avulla luodut kokemukset, kuten virtuaaliset myymäläkierrokset tai tuotteen käytön simuloinnit, tarjoavat syvemmän ja immersiivisemmän tavan tutustua tuotteisiin tai palveluihin.

 7. Personoidut suositukset: Algoritmit, jotka analysoivat käyttäjien selaushistoriaa ja ostotottumuksia, voivat tarjota henkilökohtaisia tuotesuosituksia. Tämä ei ainoastaan lisää todennäköisyyttä ostoksille, vaan myös parantaa käyttäjäkokemusta tekemällä siitä yksilöllisemmän.

 8. Pelinomaiset elementit (Gamification): Käyttäjien palkitseminen suoritetuista tehtävistä tai osallistumisesta, esimerkiksi pisteiden kerääminen, tasojen saavuttaminen tai palkintojen ansaitseminen, voi lisätä sitoutumista ja tehdä sivuston käytöstä hauskempaa. Esimerkkejä tästä ovat oppimisalustojen pistetaulukot tai kuntoilusovellusten haasteet.

 9. Kommenttiosiot ja foorumit: Mahdollisuus keskustella, kommentoida ja jakaa mielipiteitä muiden käyttäjien kanssa voi lisätä sitoutumista ja yhteisöllisyyden tunnetta. Tämä on erityisen tehokasta sisällöissä, kuten blogeissa, uutisartikkeleissa tai tuotteiden arvosteluissa.

 10. Interaktiiviset verkkoseminaarit ja live-tapahtumat: Webinaarit, joissa osallistujat voivat esittää kysymyksiä, osallistua keskusteluihin ja ottaa osaa live-tapahtumiin, ovat tehokas tapa sitouttaa yleisöä. Tämä interaktiivinen elementti tekee tapahtumista dynaamisempia ja osallistujille arvokkaampia.
Miten interaktiivinen sisältö parantaa markkinointia?


 • Parempi Sitoutuminen: Käyttäjät, jotka osallistuvat aktiivisesti sisältöön, ovat todennäköisemmin sitoutuneita ja kiinnostuneita brändistäsi. Tämä voi johtaa parempaan asiakastyytyväisyyteen ja uskollisuuteen.


 • Arvokas data: Interaktiivinen sisältö kerää tietoa käyttäjien mieltymyksistä ja käyttäytymisestä, mikä voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin kohdeyleisöäsi ja muokkaamaan markkinointistrategiaasi sen mukaisesti.

 • Viraalisuus: Hauska tai hyödyllinen interaktiivinen sisältö on todennäköisesti jaettavampaa, mikä voi laajentaa brändisi näkyvyyttä ja tavoittavuutta.


Miten aloittaa interaktiivisen sisällön käyttö?


 1. Aloita yksinkertaisesta: Jos olet uusi interaktiivisen sisällön parissa, aloita yksinkertaisilla kyselyillä tai gallupeilla, jotka eivät vaadi suuria resursseja.

 2. Käytä oikeita työkaluja: Hyödynnä työkaluja ja alustoja, jotka tekevät interaktiivisen sisällön luomisesta helppoa. Esimerkiksi, voit käyttää videonmuokkausohjelmia interaktiivisten videoiden luomiseen tai verkkosovelluksia kyselyjen ja gallupien tekemiseen. Tekstin lopussa on muutama vinkki tällaisista työkaluista.

 3. Testaa ja optimoi: Kuten kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa, testaaminen on avain menestykseen. Kokeile erilaisia sisältömuotoja ja analysoi, mikä toimii parhaiten yleisöllesi.


Interaktiivinen sisältö voi tuoda uutta eloa markkinointistrategiaasi ja auttaa erottumaan kilpailijoista. Aloita tänään ja näe, miten se voi parantaa sitoutumista ja tuottaa arvokasta dataa markkinointisi tueksi.


Tässä vielä lupaamani vinkki työkaluista, joilla luoda interaktiivista sisältöä:


Interaktiivisen sisällön luomiseen on saatavilla monia työkaluja ja alustoja, jotka tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Tässä on joitakin suosittuja työkaluja ja alustoja, joiden avulla voit luoda monipuolista ja sitouttavaa sisältöä:


 • Typeform: Tämä työkalu on erityisen hyvä interaktiivisten kyselyjen ja lomakkeiden luomiseen. Typeformin käyttäjäystävällinen käyttöliittymä ja tyylikkäät muotoiluvaihtoehdot tekevät siitä suositun valinnan.

 • H5P: H5P on avoimen lähdekoodin työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman interaktiivisia sisältötyyppejä, kuten kyselyjä, videoita, pelejä ja paljon muuta. H5P voidaan integroida helposti erilaisiin oppimisalustoihin ja verkkosivustoihin.

 • Kahoot!: Tämä alusta on suosittu erityisesti opetuskäytössä, mutta sitä voidaan hyödyntää myös markkinoinnissa ja yrityskoulutuksissa. Kahoot! mahdollistaa interaktiivisten tietokilpailujen ja pelien luomisen.

 • Canva: Canva tarjoaa työkaluja interaktiivisten infografiikoiden, esitysten ja sosiaalisen median sisältöjen luomiseen. Canvan avulla käyttäjät voivat lisätä esimerkiksi interaktiivisia elementtejä ja animaatioita.

 • Adobe Captivate: Tämä työkalu on suunniteltu erityisesti e-oppimissisällön luomiseen ja tarjoaa mahdollisuuden luoda interaktiivisia kursseja, simulaatioita ja testejä.

 • Poll Everywhere: Poll Everywhere on työkalu, joka mahdollistaa live-kyselyiden ja gallupien luomisen reaaliaikaisiin tapahtumiin, esityksiin ja luentoihin.

 • Outgrow: Outgrow on monipuolinen alusta, jolla voidaan luoda erilaisia interaktiivisia sisältöjä, kuten laskureita, kyselyjä, chatboteja ja suositustyökaluja. Tämä alusta on erityisen hyödyllinen markkinoinnissa ja myynnissä.


 • Thinglink: Thinglinkin avulla voit luoda interaktiivisia kuvia, videoita ja 360°-kokemuksia lisäämällä klikattavia elementtejä ja informaatiota sisältäviä pisteitä.


 • Genially: Genially tarjoaa laajan valikoiman työkaluja interaktiivisten esitysten, infografiikoiden ja oppimateriaalien luomiseen. Käyttäjät voivat lisätä sisältöön esimerkiksi animaatioita ja interaktiivisia elementtejä.


 • Playbuzz: Tämä alusta mahdollistaa erilaisten interaktiivisten sisältöjen, kuten tietokilpailujen, listojen ja kyselyiden, luomisen ja jakamisen. Playbuzz on suosittu työkalu erityisesti median ja viihteen aloilla.


Näiden työkalujen avulla voit luoda monipuolista ja sitouttavaa interaktiivista sisältöä, joka parantaa käyttäjäkokemusta ja kerää arvokasta dataa markkinointistrategiasi tueksi.Saitko blogitekstistä inspiraatiota ja käytännön vinkkejä?

 • Sain! Hyödyllinen kirjoitus. Hyödynnän vinkit.

 • Ihan ok teksti. En itse varmaan hyödynnä vinkkejä.

 • Njäh. Turha teksti.10 katselukertaa0 kommenttia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page