top of page

Miksi kannattaa palkata somemanageri ?

Päivitetty: 1. huhtik. 2023Vastaus on yksinkertainen, sosiaalisen median hyödyntäminen ja hallitseminen parantaa yrityksen tulosta.


Jos itse koet intohimoa yrityksesi somen pyörittämiseen, you go girl! Mikään ei estä sinua jatkamasta hyvää työtä.


Mikäli kuitenkin koet, että somemaailma, siellä pyöriminen, postailu, vastailu ja tykkäily eivät ole sinun juttujasi, voi somemanageri olla juuri se, mitä tarvitset.


Hyödyntämällä sosiaalisen verkostoitumisen työkaluja voit saada käyttöösi hyödyllistä tietoa yrityksesi johtamiseen, voit saada lisää seuraajia, tulla merkityksellisemmäksi yleisöllesi sekä kasvattaa liiketoimintaasi.


Jotta voimme ymmärtää, miksi somemanagerointi on yrityksesi kannalta hyödyllistä, tulee meidän ensiksi ymmärtää, mitä kyseiset termit somemanageri ja somemanagerointi tarkoittavat.


Somemanageri on perehtynyt sosiaaliseen mediaan ja somemanageroinnissa on kyse sosiaalisen median kanavien ylläpidosta ja päivittämisestä.


Jos sosiaalisten verkostojesi suosio kasvaa, sinulla ei välttämättä ole tarpeeksi aikaa hallita ja päivittää kaikkia kanavia. Tämän johdosta myös vuorovaikutuksesi asiakaskuntasi kanssa voi kärsiä.


Voi myös olla, että yrityksellesi ei vielä ole kovin tuttua hyödyntää somemaailmaa, jolloin saatat tarvita neuvoa ja apuja nostaaksesi sosiaalisen median kanavasi asiakaskuntasi tietoisuuteen sitouttavan ja mielenkiintoisen sisällön avulla.


Pienyritysten kannalta yksi somemanagerin suurimmista eduista onkin sekä saapuvan ja lähtevän viestinnän hallinta. Somemanageri siis sovitusti hoitaa puolestasi vastaamisen eri somekanavien kautta tulleisiin yhteydenottoihin, kommentteihin sekä on itse aktiivisena osapuolena muodostamassa vuorovaikutusta oikeaan yleisöön tykkäysten ja kommenttien avulla.


Hyödyntämällä somemanagerin palveluita, saat tehokkaan ja hyvin jäsennellyn suunnitelman postaamiseen, seuraajillesi vastaamiseen sekä heidän palautteensa hyödyntämiseen liiketoimintasi parantamisessa. Vaihtoehtoisesti somemanageri voi puolestasi hoitaa postaukset, vuorovaikutuksen ja raportoinnin.

Mitä hyötyä somemanagerista on?


Sosiaalisen median hallinnan merkitystä ei voi aliarvioida.


Joten riippumatta siitä, kuinka hyvin tai huonosti hoidat sosiaalisen median hallinnan, sinut huomataan. Jos et vastaa sosiaalisten verkostojen kautta tulleisiin valituksiin tai ongelmiin, olet vaarassa menettää enemmän kuin vain valituksen tehneen henkilön. Somessa tehty negatiivinen palaute leviää nopeasti. Kuin myös hyvä palaute.


Lisäksi sinun kannattaa hyödyntää somemanageria osallistuaksesi omaan brändiisi liittyviin keskusteluihin sekä oppiaksesi lisää toimialasta ja kilpailijoistasi yleisesti.


Saat kullan arvoista tietoa ja pysyt ajan tasalla, mitä ihmiset keskustelevat sosiaalisessa mediassa. Se on tärkeää, jos haluat oppia trendeistä, ongelmista ja jopa perustiedoista.


Sen lisäksi, että tiedät hyvät ja huonot asiat, joita ihmiset sanovat yrityksestäsi, saat myös selville, mitä muut sanovat kilpailijoistasi.


Ajan tasalla pitäminen ja yrityksesi mukaan ottaminen keskusteluun ei ainoastaan auta sinua rakentamaan osaamistasi ja uskottavuuttasi, vaan myös parantamaan yrityksesi imagoa.


Vastaamalla valituksiin voit myös estää vahinkojen syntymisen alun perin.


Somen avulla voit luoda liidejä ja houkutella uusia asiakkaita, kun käytät sitä oikein.


Haaste sosiaalisen median hallinnassa onkin sosiaalisten verkostojen ylläpito, relevantin sisällön julkaiseminen jokaiselle sivustolle sekä keskusteluihin osallistuminen. Tämä kaikki vie paljon aikaa ja energiaa.
Somemanagerin avulla voit yksinkertaisesti saada enemmän irti somesta.
42 katselukertaa0 kommenttia

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page