Päivitetty: 1. maalisk.

Hei sinulle ja tervetuloa sisällöntuottajan maailmaan!
Mikäli sivustolla vilisevät sanat ovat sinulle vielä vieraita, tässä muutamia niitä avattuna:
Blogi
Blogi on julkinen verkkosivu, joka sisältää tekstin lisäksi esimerkiksi kuvia ja videoita. Blogikirjoitusta voidaan kutsua myös postaukseksi tai artikkeliksi. Hyvä blogi tuottaa asiakkaita kiinnostavaa sisältöä, ja toimii markkinoinnin tukena.
Canva
Canva on graafisen suunnittelun työkalu, jolla saa helposti tehtyä markkinointimateriaaleja. Canvan helppokäyttöisyyden vuoksi se soveltuu hyvin myös aloittelijalle.
Copywriter
Tekstisuunnittelija (engl. copywriter) vastaa mainosmateriaalien, kuten ilmoitusten, esitteiden, suoramarkkinointikirjeiden, nettisivujen ja vastaavien tekstien laadinnasta sekä esimerkiksi TV-mainosten suunnittelusta ja käsikirjoittamisesta.
Copywriting on asiakkaan halujen ja tarpeiden kanavointia myytävään tuotteeseen tai palveluun tekstin välityksellä niin, että asiakas haluaa ostaa tuotteen.
Digitaalinen media
Digitaalinen media tarkoittaa digitaalisesti siirrettävää ääntä, kuvaa ja tekstiä.
Digitaalisen median kanavia ovat muun muassa mobiiliapplikaatiot, verkkosivut ja internet ylipäätään, tekstiviestit, sähköposti, sosiaalinen media.
Domain
Domain tarkoittaa verkkotunnusta, eli verkkosivun osoitetta (esimerkiksi: www.kotisivu.fi)
Google Analytics
Google Analytics on Googlen tarjoama analytiikkatyökalu verkkosivuille, joka mittaa verkkosivun kävijävirtaa, sen laatua sekä käyttäytymistä verkkosivuilla. Työkalu on ilmainen.
Hakukoneoptimointi (eli SEO = search engine optimization)
Prosessi, jolla pyritään saamaan verkkosivustosi nousemaan hakutuloksissa ja tätä kautta tavoittamaan enemmän asiakkaita.
Hashtag
Avainsana tai aihetunniste, joka muodostetaan ristikkomerkillä (#) ja sitä seuraavalla sanalla tai merkkijonolla. Hashtag on metatunniste, joka helpottaa tiettyyn aiheeseen liittyvien viestien tarkastelua. Hashtageja käyttämällä kerrot minkälaista sisältö teet. Näin algoritmi osaa tarjota sisältöäsi aiheestasi kiinnostuneille ja tavoitat yritystoimintasi kannalta merkityksellisiä ihmisiä.
Inbound -Markkinointi
Inbound-markkinointi tarkoittaa vuorovaikutusmarkkinointia, jossa asiakas hakeutuu itse vuorovaikutukseen yrityksen kanssa.
Liidi
Liidi tarkoittaa potentiaalista ostavaa asiakasta, eli ihmistä tai yritystä, joka osoittaa kiinnostusta tuotetta tai palvelua kohtaan.
Referenssi
Yritysmaailmassa referenssillä tarkoitetaan aiemmin toteutunutta työtä tai asiakkuutta.
Sisällöntuotanto
Sisällön tuottamista joko kuva- video tai tekstimuodossa. Asiakaslähtöistä markkinointia.
Sisältömarkkinointi
Sisältömarkkinoinnissa markkinoinnin painopiste on brändin verkkosivuissa
Sitouttava sisältö
Sosiaalisessa mediassa sitoutuneisuudella tarkoitetaan vuorovaikutuksen ja reaktioiden määrää, esimerkiksi tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja. Yrityksen tulee olla tavoitettavissa ja vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.
Some-markkinointi
Some-markkinointi voi tarkoittaa maksettua mainontaa tai ansaitun näkyvyyden hankkimista somessa. Somemarkkinoinnin avulla voit mm. kasvattaa yrityksen myyntiä ja vahvistaa yrityksen brändiä. Lisäksi se on oiva tapa erottua kilpailijoistasi, hankkia liidejä, sitouttaa sekä parantaa yrityksen tulosta.
Somemarkkinoinnissa painopiste on sosiaalisissa verkostoissa, eli Twitterissä, Pinterestissä, Facebookissa, Instagramissa, TikTokissa tai vaikka Pinterestissä.
Sosiaalinen media
Sosiaalisella medialla tarkoitetaan internetin palveluita ja sovelluksia, joissa yhdistyy sisällöntuotanto sekä käyttäjien välinen kommunikaatio.
Uutiskirje
Uutiskirje on sähköpostiin lähetettävä julkaisu, jonka tavoitteena on tarjota viestin vastaanottajalle hyödyllistä sisältöä sekä sitouttaa tilaajia. Hyvä uutiskirje tukee markkinointia. Uutiskirje voi sisältää esimerkiksi vinkkejä tuotteiden tai palveluiden käyttöön, kertoa ajankohtaisista tarjouksista tai uusimmista tuotteista.
Webhotelli
Webhotelli (tai hosting) on paikka, jossa sivusi fyysisesti ovat. Käytännössä Hosting -palvelu vuokraa kiintolevytilaa omalta palvelimeltaan sinun käyttöösi.
Onko vielä jokin asia tai käsite, joka jäi vielä ihmetyttämään? Ei huolta, jätä kommentti/viesti tai lähetä vaikka savumerkkejä, niin päivitellään listausta.